Hrvatski radio

Radio Split

Izložba Dubravke Rakoci u galeriji Kula

15.07.2020.

07:45

Autor: Mladen Vuković

Izložba Dubravke Rakoci u galeriji Kula

Izložba Dubravke Rakoci u galeriji Kula

Foto: - / -

Splitska galerija Kula već 25 godina daje snažni pečat likovnom životu u gradu Splitu, ali i šire, neke od izložbi stranih majstora likovne umjetnosti poželjeli bi i znatno veći gradovi. Galerija Kula je zadnjih godina uveličavala i otvorenje kazališnog festivala Splitsko ljeto

nekom zapaženom izložbom, a ove godine – izvan festivalskog programa – ljubiteljima slikarstva nudi se izložba zagrebačke umjetnice Dubravke Rakoci, koja je u toj splitskoj galeriji izlagala i prije pet godina. U novom ciklusu autorica dokida prisutnost materijalnog tijela boje – monokromnog kruga, stvaranjem kolorističko-svjetlosnog ambijenta ostvaruje se dubinski doživljaj galerije kao jedinstvenog i neponovljivog prostora koji pruža šansu za autentičan doživljaj stvarnosti, koja je kroz prožetost aurom boje dovedena do samog ruba realiteta.

Zbog epidemioloških razloga neže biti službenog otvorenja izložbe, koja će biti otvorena od 15. srpnja do 24. kolovoza 2020. Radno vrijeme je od 9 do 12 i od 17 do 20, subotom od 9 do 12 sati, nedjeljom zatvoreno.

Evo što o u razgovoru s Mladenom Vukovićem, o likovnom životu u vrijeme korone i izložbi Dubravke Rakoci kaže voditelj galerije Kula Duje Mrduljaš:

Duje Mrduljaš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.