Hrvatski radio

Radio Split

Izložba Frane Grbić u Kući jezika i kulture

02.12.2020.

17:01

Autor: Mladen Vuković

Izložba Frane Grbić u Kući jezika i kulture

Izložba Frane Grbić u Kući jezika i kulture

Foto: - / -

Udruga Prokultura - Opservatorij kulturnih politika priređuje otvaranje izložbe slika, paravana i sjenila za svjetiljke "U početku bijaše krajolik" autorice Frane Grgić, koje će biti u Kući jezika i kulture na Peristilu u petak 4. prosinca 2020. godine.

Vrijeme otvorenja izložbe je zbog epidemioloških razloga od 17 do 19 sati kada će za ograničeni broj posjetitelja u prostoru biti moguć razgovor i susret s umjetnicom. Izložba ostaje otvorena do 20. prosinca 2020. 

Frana Grbić rođena je 1964. u Zagrebu gdje je završila Klasičnu gimnaziju i studij na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti (slikarstvo kod prof. Kesera i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu). Član je HDLU-a, izlagala je više puta samostalno i skupno. Majka je troje djece, a osim slikarstvom, bavi se grafičkim dizajnom i fotografijom. Izrađuje i oslikava uporabne i ukrasne predmete povezujući svoj slikarski izraz s kaligrafijom. Više od dvanaest godina vodi tečajeve crtanja za odrasle te likovne radionice za djecu u suradnji s obrazovnim ustanovama i plesnim umjetnicima. Usprkos dalmatinskom porijeklu, njenoj ljubavi i posvećenosti jugu i moru, ovo je prva izložba Frane Grbić u Splitu.  

 

 

 

Prokultura – Opservatorij kulturnih politika - Split (Prokultura Split) ističe kulturu i obrazovanje kao temelj svekolikog razvoja. Kroz svoje djelovanje i projekte ukazuje na važnost umjetnosti i baštine kao i znanja osobito onog upravljačkog u području funkcioniranja javnih politika. Kroz posljednja dva desetljeća ostvarila je brojne projekte s različitim partnerima iz javnog života Hrvatske i inozemstva. Zahvaljujući prepoznavanju i potpori OTP banke i Grada Splita, Prokultura Split je svoj uspješni projekt Kuću jezika i kulture Onaion, Omiš, ponudila i na najljepšem trgu na svijetu, carskom Peristilu.

 

Kulturno – kreativno središte Kuća jezika i kulture (KJK) Peristil powered by OTP banka splitsko je sjedište Prokulture Split pokrenuto s ciljem poticanja građana na život sa i u srcu svog tisućljetnog Grada. U njegovom Carskom salonu nude se različiti kulturni i obrazovni programi Prokulture i partnera. Osim svojih tradicionalnih - Dana jezika i kulture, Večeri francuske šansone, izložbenih ciklusa Susreti s umjetnikom,Dana baštine i turizma za mlade, ciklusa Kulturni susreti na temu javnih politika i decentralizacije, Kluba prijatelja knjige, ciklusa za mlade glazbenike poput Umjetnosti bez granica i koncerata Prijatelja šansone ... - Prokultura u KJK Peristil predstavlja različite europske projekte, goste - predavače i umjetnike te nudi kreativne radionice zajedničkog nazivnika Grad 365. Sve aktivnosti moguće je pratiti na društvenim mrežama, Prokulturi online te Prokulturinom internetskom Radio Peristilu čiji je glavni urednik Ivica Ursić. Predsjednica Prokulture i utemeljiteljica KJK Peristil i KJK Onaion u Omišu je dr. sc. Nansi Ivanišević – Popovac. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.