Hrvatski radio

Radio Split

Izložba karikatura Damira Novaka

31.07.2019.

08:59

Autor: Mladen Vuković

Izložba karikatura Damira Novaka

Izložba karikatura Damira Novaka

Foto: - / -

Muzej grada Kaštela i Muzej hrvatskog vatrogastva u sklopu Kaštelanskoga kulturnog ljeta organiziraju izložbu “Karikaturom protiv požara” našeg poznatog karikaturista Damira Novaka. Otvaranje izložbe će se održati u petak 2. kolovoza u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu s početkom u 20 sati.

Na izložbi će biti predstavljene 52 karikature u kojima autor u fokus stavlja malog, običnog vatrogasca, koji unatoč nedaćama koje ga svakodnevno okružuju nastavlja sa svojom zadaćom. Njegovi likovi kroz ponekad sarkastične komentare odgovaraju na dnevno-političke situacije koje utječu na vatrogasce. Dio karikatura ima i edukativnu poruku, a tu su i neizbježni žensko-muški odnosi. Izložbu je moguće pogledati do 2. rujna.

Za svoje karikature Damir Novak je dobio niz domaćih i stranih priznanja. Dugogodišnji je suradnik „Vatrogasnog vjesnika”, a kroz njegove vatrogasne bojanke su prvi susret s vatrogastvom imali brojni naraštaji mladih vatrogasaca.

Posjetite izložbu, uživajte u crtežima Damira Novaka, pogledajte svijet očima običnog vatrogasca i naučite nešto korisno. I svakako zapamtite: smijeh je lijek - poručuju organizatori.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.