Hrvatski radio

Radio Split

Izložba "Oliver - Trag u beskraju" Lili Gluić

05.09.2022.

09:48

Autor: Mladen Vuković

Pozivnica Oliver

Pozivnica Oliver

Foto: Prokultura / Prokultura

U organizaciji udruge Prokultura, u Kući jezika i kulture na Peristilu u ponedjeljak, 5. rujna 2022. u 20 sati otvorenje je izložbe Oliver - Trag u beskraju. U glazbenom dijelu Oliverove pjesme pjevat će Ema Kuzmanić Balić uz gitaru.

Izložba se može pogledati do 22. rujna.

"Na poziv kustosice Centra za kulturu Vela Luka prihvatila sam se velikog izazova - slikat Olivera. Njega samog, od mladosti do pred kraj. Teško. Zahtjevno. Zatim, slikati po nazivima njegovih pjesama - Trag u beskraju. Picaferaj. Bez duše lijepa. Stine. Skalinada. Ča je život vengo fantažija (Roko i Cicibela), itd. Izložba je trajala u Vela Luci cijelo ljeto. Hodočastili su domaći i strani. Istodobno traje i Triennale hrvatskog akvarela (Muzeji Slavonski brod, Karlovac, Galerija Prsten - Zagreb) gdje je uvršten i moj akvarel. A u prošlu subotu je također otvoren Međunarodni festival akvarelista Castra 22, gdje je također uvršten moj akvarel" - kaže nam splitska slikarica Lili Gluić, koja je dvije godine pripremala izložbu o Oliveru.

Lili Gluić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.