Hrvatski radio

Radio Split

Izložba "Splitska grafička (a)ura"

06.12.2021.

11:16

Autor: Mladen Vuković

Izložba "Splitska grafička (a)ura"

Izložba "Splitska grafička (a)ura"

Foto: - / -

Izložba "SPLITSKA GRAFIČKA (A)URA" svečano će biti otvorena u utorak, 7. prosinca, u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji Vaska lipovca, Ulica Ruđera Boškovića 31 u Splitu.

Na izložbi će se izložiti djela autora: Jakova BudešeJosipa Botterija DinijaEdvina DragičevićaPetra JakelićaMarinka JelačeVaska LipovcaMile SkračićaSlobodana TomićaKristine RestovićNikole Skokandića i Maje Zemunik.

Splitska umjetnička grafika je šezdesetih godina prošlog stoljeća dobila svoj metronom i ritam u razvoju s formiranjem Grafičkog odjela Umjetničke škole.
Ova izložba je zamišljena kao reprezentativni izbor radova koji sežu od tih vremena do danas, a postavljena je kao vizualni dijalog starijih i mlađih autora,onih koji su zaslužni za tradiranost i procvat grafike u Splitu s onima koji su konceptualno drukčiji istraživači ovog medija.

Kustos izložbe je doktor filozofije i povjesničar umjetnosti dr. sc. Dalibor Lovrić, također grafičar.

Izložba je ostvarena uz potporu Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Ministarstva kulture i medija, a ostaje otvorena do 7. siječnja 2022. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.