Hrvatski radio

Radio Split

Izložba "Svjetlo Božića" okupila 50 umjetnika

12.12.2016.

13:43

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na otvorenje izložbe ''Svjetlo Božića'' u utorak, 13. prosinca 2016. u 20 sati u Staroj gradskoj vijećnici. U suorganizaciji Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Alliance Francaise Božićna izložba okupila je pedeset umjetnika.

“Slikari i kipari raznih generacija (Mile Skračić, Josip Botteri Dini, Kuzma Kovačić, Nives Čičin Šain, Momčilo Golub...) inspiraciju su našli u Evanđelju, temama kojima su posvetili ili veći dio opusa ili tek neko od svojih ostvarenja, pristupajući im umjetničkim i ljudskim entuzijazmom. Split u božićnim i adventskim danima, grad je posebnog šarma, a ova izložba duhovno je obogaćenje blagdana. Izložba Svjetlo Božića bez nametljive režije, ukrućenosti koncepcije, brani poglede umjetničkih vlastitosti, nesumnjiva je potvrda vrijednosti suvremene hrvatske sakralne umjetnosti, njenih potencijala, kako afirmiranih umjetnika, tako i onih koji istinski obećavaju.”, navodi u predgovoru kataloga kustos izložbe Stanko Špoljarić.  

 

Radovi se mogu pogledati do 6. siječnja 2017. u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci i Alliance Francaise u Marmontovoj ulici.  

Evbo što su nam o izložbi kazali Ana Marija Botteri Peruzović iz HULU Split i autor pogovoira u katalogu Stanko Špoljarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.