Hrvatski radio

Radio Split

Jeftinije ulaznice za HNK i IKS festival

12.05.2016.

07:51

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko narodno kazalište Split gledateljima nudi ulaznice za sve dramske i baletne predstave po promotivnoj cijeni od 30 kuna, a tom populariziranju kazališne umjetnosti od 13. svibnja pridružuje se i IKS festival u Splitu.

Prvih 300 gledatelja koji na blagajni HNK Split kupe neku od ovih ulaznica na poklon će, od petka 13. svibnja, dobivati i IKS karticu kojom ostvaruju pravo na popust od 30% za programe IKS festivala u lipnju 2016, ali i popuste kod partnera Festivala do kraja 2016. Tako će imaoci kartice na blagajni HNK Split moći 30% jeftinije kupiti ulaznice za sve predstave u kazališnoj sezoni za koje vrijede popusti, ulaznice splitskog Gradskog kazališta mladih plaćat će 25 umjesto 30 kuna, a članska karta Kinoteke Zlatna vrata koštat će ih 150 umjesto 200 kuna.

Akcija HNK Split odnosi se na dramske predstave predstave Melodrama i Strašni roditelji, te na balete Tramvaj zvan čežnja,Bolero/CarmenVragolasta djevojka Don Quijote koje se prikazuju od 13 – 31. svibnja.

Iks festival održava se svake godine u Splitu, a na programu su neki od najvećih aktualnih hitova suvremenog kazališta iz europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteransku regiju. Festivalski program temelji se na visoko estetskim projektima nezavisnih kazališnih skupina, interdisciplinarnim projektima koji primjenjuju nove tehnologije i medije, te kroz koprodukcije s ostalim festivalima u Hrvatskoj dobiva prepoznatljivu vrijednost.

Jedna od atrakcija predstojećeg petog izdanja IKS festivala bit će zasigurno ponovni nastup austrijske plesne kompanije Liquid Loft. Trupa koja je prošle godine oduševila ljubitelje suvremenog plesa ove godine dolazi s predstavom Deep Dish koju će izvesti na velikoj pozornici HNK Split 14. lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.