Hrvatski radio

Radio Split

Jonjićeva knjiga o Matošu i Starčeviću

29.10.2019.

08:33

Autor: RS

Jonjićeva knjiga o Matošu i Starčeviću

Jonjićeva knjiga o Matošu i Starčeviću

Foto: - / -

Izdavačka kuća AGM iz Zagreba objavila je knjigu "Antun Gustav Matoš – pod Starčevićevim barjakom" autora dr. sc. Tomislava Jonjića. Knjiga je predstavljena u Zagrebu 21. listopada, splitsko predstavljanje je u srijedu 30. listopada,

a u Imotskom dan kasnije - u četvrtak 31. listopada u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u 18 sati.

U galeriji Dominikanskog samostana na splitskom Pazaru u srijedu 30. listopada u 18 sati opsežnu monografiju (888 stranica) predstavit će u ime nakladnika Stjepan Bekavac, dr. sc. Zlatko Hasanbegović i autor dr. sc. Tomislav Jonjić, program vodi Mladen Vuković.

Pogovore knjizi napisali su povjesničari Zlatko Matijević i Stjepan Matković.

Knjiga u 13 poglavlja, s priloženom literaturom i kazalom osoba na znanstveni način obrađuje život velikana hrvatske književne riječi Antuna Gustava Matoša (1873. - 1914.), njegove političke poglede kroz vizuru ključnih pitanja njegova doba uoči početka Prvoga svjetskog rata.  

Tomislav Jonjić rođen je 1965. godine u Imotskom. Završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao je suvremenu povijest. Objavio je više znanstvenih i stručnih članaka s područja hrvatske povijesti 20. stoljeća i prava, te više stotina publicističkih i novinskih tekstova u raznim publikacijama. Urednik je časopisas "Politički zatvorenik" te desetak knjiga, a autor je i više knjiga, među kojima i knjige "Hrvatska vanjska politika: 1939. - 1942.". 

Poslušajmo što autor Tomislav Jonjić kaže o svojoj knjizi i aktualnim Matoševim citatima:

 

 

Tomislav Jonjić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.