Hrvatski radio

Radio Split

Jubilarni pjesnički susreti Dobrojutro more

02.08.2016.

11:35

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Matice hrvatske, Društva hrvatskih književnika i Općine Podstrana, u srijedu i četvrtak 3. i 4. kolovoza 2016. na Ljetnoj pozornici pred Čitovnicom u Gornjoj Podstrani održat će se dvodnevni program ovogodišnjih jubilarnih 20. pjesničkih susreta Dobrojuto more.

Potaknuti stihovima Josipa Pupačića, susreti su utemeljeni u tom slavnom poljičkom mjestu kao književni pozdrav proslavi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza, a pjesnici iz Hrvatske i dijaspore kazuju svoje stihove o moru i slobodi. Svake se godine dodjerljuje i Plaketa Dobrojutro more jednom istajnutom hrvatskom književniku za njegov trajan doprinos hrvatskoj književnosti.

Evo što nam je o ovogodišnjem programu rekao predsjednik Ogranka Matice hrvatske iz Podstrane dr. Darijo Radović:

PROGRAM

Srijeda, 3. kolovoza 2016.

Gornja Podstrana – Čitovnica, 20.30 - otvorenje

Skupna likovna izložba Likovne udruge "Ante Kaštelančić" Podstrana

21.00 - Otvaranje 20. pjesničkih susreta Dobrojutro more

Hrvatski pjesnici iz domovine i dijaspore pjevaju moru i slobodi

Predstavljanje monografija DOBROJUTRO MORE Podstrana 1997.-2016. 

 

Četvrtak, 4. kolovoza

Gornja Podstrana – ljetna pozornica, 20.30

Koncert HKGD-a Podstrana

21.00 - Večer laureata pjesničkih susreta Dobrojutro more (nastup dosadašnjih dobitnika i proglašenje ovogodišnjeg laureata)

 

20. laureatkinja Anka Petričević

Ovogodišnja dobitnica Povelje "Dobrojutro more" je klarisa Anka Petričević - sestra Marija od Presvetog Srca, koja je objavila pedesetak zbirki duhovnih stihova, dramoleta i teoloških ogleda, a uredila je i stotinjak knjiga u knjižnici asketsko-mističkih djela Symposion, koju objavljuje samostan sv. Klare u Splitu.

Povelju je njezinoj nećakinji Branki Buljan Petričević uručio predsjednik Društva hrvatskih književnika dr. sc. Božidar Petrač.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.