Hrvatski radio

Radio Split

Julijana Matanović o majčinstvu

14.05.2019.

12:14

Autor: Vedrana Krstić Ivanišević

Julijana Matanović o majčinstvu

Julijana Matanović o majčinstvu

Foto: - / -

Julijanu Matanović, književnicu i sada već umirovljenu sveučilišnu profesoricu, koja za sebe kaže da je staromodna, studenti su nagovorili da otvori fejs stranicu i počne pisati književni blog koji sada prati 15 tisuća čitatelja. Njezina proza je prevedena na nekoliko jezika,

a napisla je više od dvjesto ogleda, eseja i književnih kritika. Od svih njezinih romana i bestselera poput "Zašto sam vam lagala", "Bilješka o piscu", "One misle da smo male", "I na početku i na kraju bijaše kava", za koju je nagrađena godišnjom književnom nagradom Ksaver Šandor Gjalski za najbolje prozno ostvarenje, naša Vedrana Krtstić Ivanišević je razgovor s Julijanom Matanović počela pitanjem o njezinu romanu SAMO MAJKA I KĆI.

Julijana je na predstavljanju na Mediteranskom festivalu knjige na Gripama ipak najviše govorila o sebi kao majci i ženi, vrlo otvoreno. Budući da su odnosi majke i kćeri najkompleksniji i da nas određuju za cijeli život, pitanje je bilo što je za nju majčinstvo s obzirom na njezina bolna iskustva.

 

Julijana 1. dio

Julijana 2. dio

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.