Hrvatski radio

Radio Split

Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje!

23.12.2015.

10:37

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Split u suradnji s gradskim i republičkim ustanovama iz kulture po šesti put organizira akciju „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“, koja za cilj ima djeci i mladima za vrijeme školskih praznika na kreativan način omogućiti upoznavanje s kulturnom baštinom.

Riječ je o ukupno 11 ustanova iz Splita i Kaštela. Uz muzeje i galerije uključeni su i Gradska knjižnica Marka Marulića, Muzej Grada Kaštela, a ove godine prvi put se akciji pridružio i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“.

Istaknuto je upoznavanje s djelom Marina Studina, najvećeg kipara moderne iz Kaštela, radionica u Tusculumu u Solinu, dinosaurus u prirodnoj veličini, čitaonice s Jakšom Navigatorom, degustacija ribljih pašteta nakon radionice „Ribolovka“, upoznavanje cara Dioklecijana i sobe čudesa u Galeriji Vidović. Prilikom predstavljanja aktivnosti ocijenjeno je kako ova akcija stvara buduću muzejsku publiku i ima izravan utjecaj na razvijanje percipiranja stvarnosti kod djece.

Za svu djecu u Splitu i Kaštelima tiskana je posebna brošura Vodič kroz muzejske radionice za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika 2015./2015., koja se može naći i na web stranicama Grada Splita sa nazivima radionica i drugih aktivnosti te s njihovim rasporedom (Pogledajte u privitku u PDF formatu). 

Prve radionice će započeti 28. prosinca, a zadnje aktivnosti će biti 9. siječnja 2018. godine. 

Evo što o tom programu kaže gradski pročelnik Siniša Kuko:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.