Hrvatski radio

Radio Split

Kaštelanske mažoretkinje uspješne u Crnoj Gori

30.06.2015.

12:27

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kaštelanske mažoretkinje, kojec djeluju samo deset mjeseci, gostovale su na međunarodnom festivalu u crnogorskom gradu Baru i osvojile pet prvih mjesta u svojim plesnim kategorijama.

Mažoretkinje grada Kaštela koje djeluju kao sekcija u sklopu Kulturno umjetničkog društva Korak iz Kaštela proteklog su vikenda sudjelovale na šestom festivalu MEDITERANNEAN BEST DANCE BAR 2015 što su  ga organizirali Plesni klub Habanera i Barske mažoretkinje.

U plesnoj manifestaciji natjecateljskog karaktera sudjelovalo je gotovo 1500 plesača i plesačica iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovina, Srbije, Bugarske, Albanije, Makedonije i Rumunjske. Zastupljeno je više plesnih disciplina (clasicballet, break dance, hip hop, disco dance, latino show, mažoret ples, pom–poni, twirling…).

Mažoretkinje grada Kaštela natjecale su se u mažoret plesu i twirlingu. Izvele su jedanaest koreografija te su osvojile:

1. mjesto - dječija mini formacija štap
1. mjesto - kadeti mini formacija štap
1. mjesto - juniori mini formacija štap
1. mjesto - juniori solo twirling - Sarah Pastuović
1. mjesto - seniori solo twirling - Mia Jerković
1. mjesto -  seniori duo štap - Beara Jasmina & Jerković Mia
2. mjesto - kadeti solo štap - Jerkan Brigita
2. mjesto - kadeti duo pom-poni - Smojver Lara & Boljat Mia
3. mjesto - kadeti classicmažoret tim 1 (Kastela)
3. mjesto - seniori duo štap - Jerkan Magdalena & Džolić Katarina
5. mjesto - kadeti classicmažoret tim 2 (Prgomet)

S ostvarenim rezultatima vrlo smo zadovoljni, štoviše i ponosni. Klub koji djeluje tek deset mjeseci, broji 60 djece i već u svojim ladicama ima 17 osvojenih medalja i 8 pehara. Zasigurno su zadovoljne i sretne trenerice Jasmina Beara i Mia Jerković, kazao nam je čelnik uprave Ivan Tošić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.