Hrvatski radio

Radio Split

Klapa "Basca" iz Baške vode apsolutni pobjednik Večeri mješovitih klapa

11.06.2016.

22:53

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klapa je osvojila prvu nagradu publike i stručnog ocjenjivačkog suda. Druga je prema ocjeni struke bila klapa "Kuntenat" iz Korčule, dok su treći domaćini - mješovita klapa "Komiža". Snimka ove večeri bit će u programu Radio Splita u srijedu, 15. lipnja nakon vijesti u 20 sati.

Večer mješovitih klapa održava se,  kao službeni dio festivalskog programa od 2004. Nakon Opuzena,  četvrtu godinu za redom,  ova se Večer održava u Komiži. U tamošnjem je Spomen-domu nastupilo 9 klapa koje su se natjecale za zlatnu,  srebrnu i brončanu "Falkušu". Kao gosti,  nastupili su članovi mješovite klape "Đirata" iz Zagreba.  Slijedeći je tjedan na programu Večer debitanata u Bolu na Braču.  U petak,  17. lipnja nastupit će u bolskon "Teatrinu" 12 debitanskih klapa.  Najbolji će nastupiti u jednoj od izlučnih večeri ovogodišnjeg jubilarnog Festivala na Trgu Stjepana Radića u Omišu.  Sutradan,  18. lipnja bit će Revijalna večer. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.