Hrvatski radio

Radio Split

Klapa Diversa (Zagreb) - pobjednici Večeri mješovitih klapa FDK Omiš 2020.

19.07.2020.

01:16

Autor: Eduard Gracin

Klapa Diversa (Zagreb) - pobjednici Večeri mješovitih klapa FDK Omiš 2020.

Klapa Diversa (Zagreb) - pobjednici Večeri mješovitih klapa FDK Omiš 2020.

Foto: - / -

I ova je festivalska večer održana prema epidemiološkim uputama nacionalnog stožera Civilne zaštite zbog čega je u gledalištu na Trgu Stjepana Radića u Omišu moglo biti samo sedamdesetak gledatelja uživajući u nastupima mješovitih klapa.

U programu je sudjelovalo samo 7 mješovitih klapa jer je osma, klapa "Mišanca" iz Zadra tijekom jutra odustala od nastupa zbog bolesti jednog od članova klape. Ipak, malobrojna je publika u nastupima klapa mogla uživati. Mlada zagrebačka mješovita klapa "Diversa" bila je pravo osvježenje festivalske Večeri. Oni su bili najbolji prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda oduševivši i malobrojnu publiku u gledalištu na Trgu Stjepana Radića u Omišu. Riječ je o zagrebačkoj klapi Dalmatinaca predvođenih sjajnim mladim Korčulaninom Rokom Radovanom (prvi tenor klape "Korda" iz Lumbarde) i njegovoj djevojkom Marijom - prvim sopranom splitske Orce. Kaštelanska mješovita klapa "Kampaneli" je prema ocjenama žirija zauzela drugo mjesto, dok je treće mjesto osvojila mješovita klapa "Basca" iz Baške Vode. Ujedno ova je večer prvi puta od njenog utemeljenja početkom 2000.-tih održana u Omišu.  Do sada su se mješovite klape natjecale u Opuzenu, potom 3 godine u Komiži, a posljednjih godina u Domu kulture u Blatu na Korčuli. 

U srijedu, 22. srpnja, u emisiji Koncertna večer srijedom, emitirat ćemo snimku prve festivalske Večeri - Večer novih skladbi koja je održana dan ranije, 17. srpnja na istom omiškom Trgu.  Snimku ove Večeri  mješovitih klapa možete poslušati u istom terminu, nakon vijesti u 20 sati u srijedu, 29. srpnja.

Galerija
zagrebačka klapa Diversa na dodjeli nagrada s ravnateljem Festivala, profesorom Mijom Stanićem, Foto: -/-
Dalmatinci u Zagrebu - Diversa pri pobjedničkom izvođenju , Foto: -/-Dobitnik nagrade za životno djelo grada Omiša - službeni fotograf i semafor Festivala - Vlade Zemunik tijekom upisivanja ocjena članova žirija, Foto: -/-drugoplasirana mješovita klapa - kaštelanski Kampaneli, Foto: -/-Konačni rezultati, Foto: -/-Kampaneli tijekom izvođenja pjesme, Foto: -/-trećeplasirana Basca iz Baške Vode, Foto: -/-Basca tijekom nastupa, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.