Hrvatski radio

Radio Split

Klapa HRM Sveti Juraj: "20 godina na valovima pjesme"

01.03.2021.

11:09

Autor: HRM, RS

Klapa HRM Sveti Juraj: "20 godina na valovima pjesme"

Klapa HRM Sveti Juraj: "20 godina na valovima pjesme"

Foto: - / -

U povodu 20. obljetnice osnivanja klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, Odjel multimedijalnih sadržaja Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske snimio je film „20 godina na valovima pjesme“ o životu i radu članova klape.

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu gdje je imala i svoj prvi javni nastup. Danas djeluje u sklopu Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, a ima deset članova.

Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga i drugih, a svojim djelovanjem je prepoznata kako u Hrvatskoj, tako i izvan nje te je dobitnica brojnih nagrada.

Film je dostupan na linku: https://www.youtube.com/watch?v=eAigNZPlI-Y, a spot za pjesmu „Plovit se mora“ na: https://www.youtube.com/watch?v=IbyWm7FGI7s

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.