Hrvatski radio

Radio Split

Klapa "Kaše" - pobjednici 18. Večeri dalmatinske šansone - Šibenik 2015

22.08.2015.

23:24

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klapa je osvojila za svoju "Petrunjelu" tri nagrade - za najbolje debitante, najbolje kantautorsko djelo i dakako - Prvu nagradu publike. Pjesmu ćemo slijedećih dana slušati kao Hit tjedna Radio Splita.

Pobjednici 18. Večeri dalmatinske šansone - Šibenik 2015.

Prva nagrada publike - "Petrunjela" - Klapa "Kaše"

Pva nagrada žirija - "Srce zna" - Klapa "Iskon"

Najbolje kantautorsko djelo - "Petrunjela" - Klapa "Kaše"

Druga nagrada publike - "Oće duša vanka tila" - Marko Škugor

Druga nagrada žirija - "Tvoj glas" - Neno Belan i Maja Posavec

Treća nagrada publike - "Tvoj glas" - Neno Belan i Maja Posavec

Treća nagrada žirija - "Dobro došla" - Đani Stipaničev, "Ljubav" - Hrvoje Hodak i Elma Burnić

Najizvođenija šansona - Šibenik 2014. - Neno Belan - "Daj mi daj"

Najbolji debitant - Klapa "Kaše"

Najbolji tekst - Neno Ninčević - "Oće duša vanka tila"

Najbolja interpretacija - Đani Maršan - "U masliniku"

Najbolji aranžman - Eduard Botrić - "Srce zna"

 

Ovogodišnje su Večeri šibenske šansone protekle u sjećanju na Arsena Dedića koji je preminuo nekoliko dana prije početka Šansone. U petak, 21. kolovoza, uoči prve festivalske večeri, u šibenskom je Kazalištu održana komemoracija na kojoj su se njegovi sugrađani, brojni prijatelji iz djetinjstva, kolege oprostili od Arsena prisjećajući se nekih detalja iz zajedničkog života i odrastanja u gradu pod Šubićevcem.

Na prvoj, revijalnoj Večeri internacionalne glazbe, Arsenu je posvećen početak Festivala kada je Zlatko Gall između ostalog kazao da je "Šibenik do sada bio poznat kao grad Petra Krešimira, a od sada će se moći kazati da je to i Arsenov grad". Tijekom programa prve večeri, trebao je nastupiti Ivo Pattiera izvodeći njegovu poznatu dalmatinsku šansonu "Dida moj". S prvim taktovima pjesme, započela je padati kiša zbog koje je nakon izvedbe pjesme  došlo do stanke. Nakon sat vremena program je nastavljen, međutim, kiša je padala do kraja programa prve festivalske večeri. Snimku prve festivalske večeri, možete poslušati u programu Radio Splita, u srijedu, 26. kolovoza, nakon vijesti u 20 sati u emisiji "Koncertna večer srijedom".

Arsenu je posvećen i kraj druge, natjecateljske večeri, nakon završenog izravnog radijskog i televizijskog prijenosa u programima Hrvatske radiotelevizije, pa i Radio Splita. Naime, klapa Maslina, kojoj su se pridružili kasnije i ostali izvođači druge festivalske večeri, izveli su Arsenov "Odlazak". Kao i na prvoj večeri, cijelo je gledalište na nogama nagradilo izvođače dugotrajnim pljeskom i ponovljenim refrenom nekoliko puta, kao i legendarnog autora koji je preminuo 17. kolovoza u 78. godini života.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.