Hrvatski radio

Radio Split

Klapa Šufit - pobjednici i 17.-tih Večeri dalmatinske pisme - Kaštela 2015

19.07.2015.

21:40

Autor: Eduard Gracin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon pobjede u Večeri novih skladbi ovogodišnjeg Omiša, pripala im je u Kaštelima prva nagrada publike, ali i druga žirija. Klapa Šufit s pjesmom "Proplakat će srce" ujedno je slijedeći Hit tjedna Radio Splita.

Kaštelanski se klapski Festival prośle godine vratio na početnu lokaciju odakle je prije 16 godina i započela ova kaštelanska klapska priča - na poljanu pored župne crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu. U subotu, 18. srpnja održana je Klapska kartolina - prva festivalska večer u kojoj je nastupilo 8 klapa izvodeći tradicionalne pjesme, ali i obrade popularnih pop i rock domaćih hitova. Nova uprava Festivala, koja je lani prvi put organizirala kaštelanske Večeri odustala je od nekadašnjeg dijela programa u kojemu su klape pjevale svjetske evergreene.

U drugoj, ovogodišnjoj festivalskoj večeri, 19. srpnja, poslušali smo 18 novih pjesama koje je brojna publika u gledaliśtu često nagrađivala pljeskom i tijekom izvedbe. 

Program su duhovito vodili Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić sa Hrvatske radiotelevizije.

Nakon svake je festivalske večeri nastavljena pučka fešta na obližnjem Brcu uz srdele s gradela, ali i druga jela i piće  uz nastupe klape Kaše odnosno Šufit.

Radio Split - kao službeni radio 17. Večeri dalmatinske pisme - Kaštela 2015 izravno je u svom programu prenosio obje festivalske večeri.

Nagrade 17. Večeri dalmatinske pisme - Kaštela 2015.:

1. nagrada publike - klapa Šufit

2. nagrada publike - klapa Maslina i Marko Škugor

3. nagrada publike - klapa Kaše

 

1. nagrada žirija - klapa Maslina i Marko Škugor

2. nagrada žirija - klapa Šufit

3. nagrada žirija - klapa Kampanel

Najbolji stihovi - Branko Slivar - " Maštil suza" . Istoj pjesmi pripala je i nagrada za najbolji aranžman (Edo Botrić)

Najbolja izvedba - klapa Kaše ("Ajmo još jednu")

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.