Hrvatski radio

Radio Split

14:36 / 02.10.2019.

Autor: Mladen Vuković

Koncert "Domovini s ljubavlju" uoči Dana neovisnosti

Koncert "Domovini s ljubavlju" uoči Dana neovisnosti

Koncert "Domovini s ljubavlju" uoči Dana neovisnosti

Foto: - / -

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske Orkestar Hrvatske ratne mornarice u ponedjeljak 7. listopada u HNK Split održat će besplatni humanitarni koncert 'Domovini s ljubavlju' kao prvi scenski događaj u novoj sezoni HNK Split.

Obnova foyea je koštala milijun i 175 tisuća kuna, kazao je splitski gradončelnik Andro Krstulović Opara, zadovoljan što nova kazališna sezona počinje s obnovljenim foyerom koji je splitski tinel.

Skoro godinu i pol dana trajalo je stručno istraživanje potrebnih zahvata u kazališnom foyeru, gdje se dekorativni strop bio odlijepio sa zida, da bi uz restauratore iz Odjela za kamen, mozaik i štuku tijekom ovog ljeta bio potpuno obnovljen – kazala je Ivana Svedružić Šeparović iz Konzervatorskog odjela u Splitu.

Nakon dvije godine, u obnovljenom foyeru moći će opet uživati gledatelji 7. listopada na koncertuDomovini s ljubavlju, na kojemu će uz Orkestar i Klapu Sveti Juraj HRM-a kao gosti nastupiti Goran Karan, Đani Stipaničev, Helena Gudelj, Ankica Grossi. Orkestrom HRM-a ravnat će Tonći Ćićerić, na koncertu će biti izvedeno 15 antologijskih domoljubnih pjesma, a uz početak je u 20 sati.

Besplatne ulaznice se mogu uzeti na blagajni HNK-a Split sutra od podne, ali se mogu uplatiti dobrovoljni prilozi za Zakladu vojne solidarnosti – kaže zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske general bojnik Mladen Fuzul, ravnatelj Orkestra Hrvatske vojske.

 

 

Opara o foyeru

Ivana Svedružić Šeparović

General-bojnik Mladen Fuzul

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.