Hrvatski radio

Radio Split

Konzervatori pomno čuvaju našu baštinu

06.10.2019.

11:38

Autor: Mladen Vuković

Konzervatori pomno čuvaju našu baštinu

Konzervatori pomno čuvaju našu baštinu

Foto: - / -

Zadnjih godina ne grintamo zbog prometnih gužvi zbog znatnog rasta turističkih posjeta, nego rast turizma zadaje glavobolju i konzervatorima, koji žele očuvati našu bogatu kulturnu baštinu. A baš na njih su česte pritužbe i u medijima,

Zadnjih godina ne grintamo zbog prometnih gužvi zbog znatnog rasta turističkih posjeta, nego rast turizma zadaje glavobolju i konzervatorima, koji žele očuvati našu bogatu kulturnu baštinu. A baš na njih su česte pritužbe i u medijima, kako konzervatori navodno "žmire" na neke graditeljske preinake i apartmanizaciju u središtu grada Splita, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Ipak, stanje nije tako loše, konzervatori ipak bilježe pomake u zaštiti stare gradske jezgre, tražimo mjeru održivog razvoja turizma - kaže ravnatelj splitskoga Konzervatorskog odjela pri Ministarstvu kulture doktor Radoslav Bužančić, koji u razgovoru s Mladenom Vukovićem, ističe nekoliko najznačajnijih konzervatorskih projekata koji su u pripremi ili u tijeku:

Dr. sc. Radoslav Bužančić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.