Hrvatski radio

Radio Split

"Lice milosrđa" Krune Bošnjaka

21.06.2017.

19:00

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba skulptura i grafika „Lice milosrđa“ prof. Krune Bošnjaka otvorena je u srijedu, 21. lipnja 2017. u 18 sati u palači Skočibučić – Lukaris na Peristilu u Splitu, budućem Muzeju sakralne umjetnosti Splitsko-makarske nadbiskupije.

Izložbu je uime organizatora Splitsko-makarske nadbiskupije otvorio nadbiskup mons. Marin Barišić, a prigodne su riječi uputili splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Autorica izložbe i likovnog postava je prof. Maja Juras, a program su pjesmom uzveličali „Vokalisti Salone“. Izložba je otvorena do 20. kolovoza svakoga dana, osim ponedjeljkom, od 10 do 13 te od 18 do 21 sat, a ulaz je slobodan.

Akademski kipar Kruno Bošnjak lani je u studenom 2016. obilježio 80. rođendan ovom izložbom "Lice milosrđa" u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, na kraju Godine milosrđa, a tom jubiljeskom prigodom posvećen mu je i 17. broj godišnjaka Lovrećki libar u nakladi Društva Lovrećana u Zagrebu.

Poslušajmo govore s otvorenja izložbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.