Hrvatski radio

Radio Split

Listeš izlaže karikature o koronavirusu

25.06.2020.

10:18

Autor: Mladen Vuković

Listeš izlaže karikature o koronavirusu

Listeš izlaže karikature o koronavirusu

Foto: - / -

Nakon dužeg vremena, zbog pandemije, u prostorijama Udruge hrvatsko-francuskog prijateljstva u Marmontovoj ulici u Splitu otvorena je izložba s aktualnom temom - Koronavirus autora Nikole Listeša, našeg nagrađivanog karikaturista i strip majstora.

Izložbu možete vidjeti do 2. srpnja. 

Među poznatim osobama koje su pozivale svoje sugrađane i sunarodnjake „Ostani doma“ je i jedan od najuspješnijih hrvatskih karikaturista današnjice, Kaštelanin Nikola Listeš, koji pozive upućuje uglavnom svojim novim karikaturama, upravo na temu koronavirusa. Listeš, inače dobitnik brojnih nagrada i priznanja, čije se karikature redovno objavljuju u najpoznatijim svjetskim časopisima, napisao je na svom Facebook profilu „Ja ostajem doma, dok moje karikature putuju po svijetu..!“

Listeš je proteklih mjeseci na temu korone nacrtao seriju karikatura „War of the corona“, a njegov rad ovih je dana našao i svoje mjesto među karikaturama svjetskih karikaturista Kountourisa, Francisca, Schota, Simance i Castelliejosa, koje je objavio Washington Post. Listeš objavljuje i na web portalu Cagle Cartoon. Evo što nam je rekao o svojoj izložbi:

Nikola Listeš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.