Hrvatski radio

Radio Split

Maksim Mrvica u Starome Gradu

11.07.2015.

08:21

Autor: Vesna Relić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon netom završene turneje u Kini i Južnoj Koreji, naš najpoznatiji klavirski virtuoz i najprodavaniji svjetski crossover pijanist Maksim Mrvica ponovno je u Hrvatskoj gdje će održati seriju koncerata. Na Adriatic turneji koja obuhvaća pet gradova na spektakularnim lokacijama - Opatija (10.7., Ljetna pozornica), Šibenik (14.7., Tvrđava sv. Mihovila), Trogir (15.7., Kula Kamerlengo), Portorož (17.7., Avdorij) nalazi se i Stari Grad gdje će Maksim nastupati 12. srpnja, na Ljetnoj pozornici.

U pratnji svog britanskog benda Maksim će svirati svojevrsnu retrospektivu dosadašnjih deset objavljenih albuma i predstaviti najnoviji album „Mezzo e Mezzo“ – posebnost ovog albuma je što je dio snimljen u klasičnom stilu, a dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove moderne obrade.

Maksim Mrvica je prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover glazbenicima. Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, Maksim Mrvica je klasiku uspio približiti mlađim generacijama te je danas podjednako miljenik svih uzrasta publike. 

Karte za hvarski koncert su u prodaji po cijeni od 200, 160 i 140 kuna, a kupnja je moguća na prodajnim mjestima, kioscima Tiska, Tisak Medije, TZ Stari Grad Hvar i Pelegrini Tours Hvar.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.