Hrvatski radio

Radio Split

Massimo nastupa u kuli Kamerlengo

03.09.2020.

12:40

Autor: Rodoljub Jović

Massimo nastupa u kuli Kamerlengo

Massimo nastupa u kuli Kamerlengo

Foto: - / -

Koncertima u trogirskoj kuli Kamerlengo u petak 4. rujna te u subotu 5. rujna u Ljetnom kinu Slavica u Dubrovniku Massimo Savić, jedan od rijetkih glazbenika koji nije odustao od javnih nastupa, zaključit će svoju jadransku ljetnu koncertnu sezonu. Poslušajte razgovor Rodoljuba Jovića s Massimom.

"Iznimno se veselim ovim koncertima jer, jasno vam je, 2020. baš nije bila koncertna godina. Moj bend i ja ne možemo dočekati da opet stanemo na pozornicu i zajedno s publikom unesemo malo glazbe i radosti u naše živote. Teški su trenutci iza nas, a zasigurno i ispred nas, pa nam ovi rijetki momenti uživanja u umjetnosti čine iznimno zadovoljstvo" kaže Massimo, glazbenik jedinstvenih i prepoznatljivih glazbenih sposobnosti, dobitnik deset Porina. 

Massimo i njegov bend predstavit će se brojnim hitovima iz njegove bogate karijere, pjesmama objavljenim na 19 do sada snimljenih nosača zvuka, od prvog Sjaj u tami koji je grupa Dorian Gray snimila 1983. do posljednjeg albuma Sada, izdanog 2018, i ovogodišnjeg hita Mali krug velikih ljudi koji trenutno suvereno vlada domaćim top ljestvicama. “Glazba je titraj u zraku koji izaziva emocije, ona je najljepše što nam je svemir dao”, često ističe glazbenik nagrađen s čak deset nagrada Porin u kategoriji “Najbolja muška vokalna izvedba”. Kroz svoju više od 35 dugu karijeru, Massimo se regionalno istaknuo kao jedan od najjačih i najposebnijih muških vokala današnjice, a među kolegama, strukom i publikom poznat je i kao vrhunski gitarista. To dokazuju  i brojne pozitivne kritike glazbenih znalaca kao i feedback publike, prodaja njegovih albuma i njegove pjesme koje redovito tjednima ne silaze s vrhova top ljestvica. 

U nikad težim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa Massimo i njegov band ovog su ljeta, prije predstojećih koncerata u Trogiru i Dubrovniku, nastupali u Kaštelu u Puli, na ljetnoj pozornici u Makarskoj, u Splitu na Sustipanu u sklopu 66. Splitskog ljeta, te na Ljetnoj pozornici u Opatiji. “Zahvalan sam na hrabrosti i upornosti Tomislavu Kašljeviću i njegovoj produkcijskoj kući Music Time u čijoj su organizaciji održani ovi koncerti. Okolnosti su teže nego inače, organizacija podrazumijeva manji broj publike uz, jasno, pridržavanje svih propisanih preventivnih mjera”. 

Bend i organizatori će se , kao i na dosadašnjim koncertima, strogo pridržavati svih preporučenih protuepidemijskih mjera, pa mole i publiku da se tako ponaša. Sve će upute biti jasno istaknute na ulazu na koncert. Kako se radi o sjedećim koncertima poduzete su sve mjere da nastupi budu sigurni i da publika može maksimalno uživati u muziciranju. Koncerti započinju u 21 sat, a ulaznice se mogu nabaviti u online sustavima Eventim i Moje karte te na ulazu na dan koncerta.  

Massimo u Trogiru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.