Hrvatski radio

Radio Split

"Meštre Tonov najsritniji dan" na Radio Splitu

15.05.2019.

11:48

Autor: RS

"Meštre Tonov najsritniji dan" na Radio Splitu

"Meštre Tonov najsritniji dan" na Radio Splitu

Foto: - / -

" Meštre Tonov najsritniji dan" naziv je komedije Miljenka Smoje i redatelja Daniela Marušić koja će , nakon 50 godina, ponovo biti prikazana na Hrvatskoj televiziji. U kolovozu 1969.- e prikazana je ta prva Smojina televizijska priča.

 U središtu radnje je siromašni postolar  čija  kći  taj dan  ima promociju na fakultetu. Ujutro  je sve krenulo po dobru, ali tijekom dana meštar Toni upada u nevolje. Rad na ovoj komediji    bio je početak suradnje Miljenka Smoje i Daniela Marušića koji su nakon toga napravili kultnu seriju "Naše malo misto".  Komedija će biti prikazana večeras na prvom programu HTV-a  s početkom u 20 sati i 15 minuta.

Ali i Radio Split ima iznenađenje za  naše slušatelje.  U studiju Radio Splita 1998.-e godine snimljena je radijska komedija  o najsritnijem danu Meštra Tonija. Redatelj je bio Vanča Kljaković,  glumili su  umjetnici splitskih kazališta,a tonski snimatlje bio je naš pokojni kolega Boris Dedić. U emisiji   „ Doma je najbolje „ emitiramo jedno od vrijednih djela Hrvatskog radija....

 

Meštre Tonov najsritniji dan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice