Hrvatski radio

Radio Split

Mimohod za dan antike u Sinju

24.07.2020.

11:14

Autor: RS

Mimohod za dan antike u   Sinju

Mimohod za dan antike u Sinju

Foto: - / -

Udruga Gaj Laberije već 15 godinu organizira "Dane antike" u Sinju. Ove godine zbog epidemioloških mjera "Dan antike" će se, u nedjelju 26. srpnja 2020. godine, održati sukladno uputama epidemiologa pa je program reduciran te će glavni dio programa biti svečani mimohod ulicama grada Sinja.

uz predstavljanje novonabavljenih kostima i opreme vojnika. Mimohod će početi u nedjelju u 20,30 sati s polaskom s Trga dr. Franje Tuđmana. 
 
U sklopu programa, u subotu 25. srpnja 2020. će se na Facebook stranici: Udruga PKD "Gaj Laberije" u 12 sati objaviti mali kviz o Gaju Laberiju. Na postavljena pitanja će se odgovarati porukama te će onaj tko najbrže i točno odgovori dobiti nagradu koja će mu biti svečano uručena sutradan (nedjelja). 
 
Na trgu dr. Franje Tuđmana također će se uručiti zahvalnice i  prigodni darovi za 10 godina nastupa u Sinja za članove udruge: Vesna Vučković (carica Priska), Ante Vuković (Delmatski car Agron) i Dušan Vučković (savjetnik Cara Dioklecijana) - najavili su iz udruge. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.