Hrvatski radio

Radio Split

Mjuzikl "Bambina" vraća se na sceno HNK-a Split

16.10.2021.

07:01

Autor: Miranda Hrabar

Foto: HNK Split

Foto: HNK Split

Foto: - / -

S dvije izvedbe na 31. Marulićevim danima, u ponedjeljak i utorak 18. i 19. listopada, na scenu se vraća "Bambina", hit-mjuzikl Hrvatskog narodnog kazališta Split. Kazališna priča Ane Tonković Dolenčić, uz nezaboravne hitove Nene Belana i legendarnih Đavola, u režiji Krešimira Dolenčića,

razigrani je šareni i nostalgični jukebox musical splitskih osamdesetih. Glazbeni segment predstave odvija se pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija.

"Bambina" je ujedno i veliki produkcijski izazov s desecima izvođača, a nakon prošlogodišnje premijere postao je kazališni hit za čijih se 10 prvih izvedbi tražila ulaznica više. 

Pandemijski lockdown prekinuo je scenski život mjuzikla koji je u rezervaciji imao rasprodane ulaznice za još petnaestak izvedbi, no "Bambina" se vraća!

Miranda Hrabar u našem je studiju ugostila redatelja Krešimira Dolenčića koji se, najavljujući obnovu predstave, opet suočio s istim "problemom" - kako i na koji način zadovoljiti ogromno zanimanje publike i organizirati treću izvedbu "Bambine":

Krešimir Dolenčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.