Hrvatski radio

Radio Split

Mjuzikl "Složna obitelj" među učenicima

23.09.2018.

09:20

Autor: Mladen Vuković

Mjuzikl "Složna obitelj" među učenicima

Mjuzikl "Složna obitelj" među učenicima

Foto: - / -

Splitska “Produkcija Z” predvođena skladateljem i producentom Ivom Lesićem predstavila je novi lutkarski mjuzikl za djecu “Složna obitelj”. To je njihov petnaesti mjuzikl namijenjen djeci u kojemu je obitelj označena kao osnovna i najvažnija cjelina njihovog odrastanja, sazrijevanja i života.

“Obitelj je ishodište ljubavi, brige, dobrote i zajedništva. U “Složnoj obitelji” dolazi u iskušenja pojavom čarobnjaka Zlika, ali u konačnici sloga pobijeđuje sve nedaće”, kaže autor Ivo Lesić.

Priča o mami, tati, Kreši i Tihani predstavljena je kroz 15 simpatičnih songova, među kojima je završni “Obitelj meni je sve” glavna poenta priče.

Skladatelj Ivo Lesić četvrti je put zaredom kompletni autor glazbe, priče i produkcije, Luči Vidanović je izradila scenografiju i lutke, dok su svoje glasove priči podarili Brankica Jovanovski, Ivo Lesić mlađi, Filip Lesić i Hajdi Lesić. Mjuzikl je snimljen u Splitu ove godine te iz svog matičnog grada kreće u vrtiće i osnovne škole gdje će biti prikazivan tijekom školske godine. Prošlog je tjedna izveden u Zagrebu.

Produkcija Z vodeće je dječje kazalište u Hrvatskoj po broju izvedbi predstava već petu godinu zaredom. U tom razdoblju Croatia Records objavila je nekolicinu mjuzikla na nosaču zvuka među kojima su “Prometna priča”,
“Lijepo putovanje Lijepom našom”, “Dobro se dobrim vraća”, “Pravi prijatelj” i druge.

Album “Složna obitelj” dostupan je u prodavaonicama i web shopu Croatia Recordsa i svim drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj, no i na iTunes, Amazonu i Deezeru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.