Hrvatski radio

Radio Split

Motivi dalmatinske naive Ante Tadića

02.08.2019.

07:54

Autor: Mladen Vuković

Motivi dalmatinske naive Ante Tadića

Motivi dalmatinske naive Ante Tadića

Foto: - / -

U okviru Okruškog lita, 25. samostalna izložba slika akademskog slikara Ante Tadića bit će otvorena u petak 2. kolovoza 2019. u 20,30 sati u kripti crkve Uzvišenja sv. Križa u Okrugu Gornjem na Čiovu i može se pogledati do 31. kolovoza.

Izložena su ulja na staklu i crteži s motivima grada Splita i dalmatinskih krajolika. Tadić oslikava crtice našeg dalmatinskog života - života punog boja, radosti, humora i veselja, liukovi su m u puni dinamike i pokreta. Ta jaka suncem okupana svjetlost budi u nama pozitivne emocije. Slijedeći dosljednost tehnice velikih majstora naivnog slikarstva "Hlebinske škole". Tadić nam otkriva staloženost i strpljivost slikarovog karaktera - ističe u katalogu izložbe kustosica Muzeja grada Trogira Aleksandra Bilić Petričević.

Ante (Anto) Tadić rođen je 1947. u Velikoj Brusnici u Hrvatskoj Posavini. Pedagošku akademiju završio je 1975. u Splitu, gdje i danas živi i radi.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.