Hrvatski radio

Radio Split

15:33 / 23.02.2017.

Autor: Eduard Gracin

Na Peristilu snimani kadrovi za naslovnu pjesmu mjuzikla "Bila štorija"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon nedavnog snimanja video spota svjetski poznatog hrvatskog dua 2Cellos, splitski je Peristil ponovno bio glavni dio scenografije za snimanje video spota. Ovoga puta splitski su pjevači snimali kadrove za "Štoriju", naslovnu temu mjuzikla "Bila štorija" Nenada Ninčevića i Gorana Karana.

"Bila štorija" je treći mjuzikl koji su splitski autori napisali u posljednjih desetak godina. Najprije je pokojni Zdenko Runjić napisao "Grgura" nedugo prije smrti u listopadu 2004. Do danas nažalost, njegovo djelo nije uprizoreno na pozornici splitskog Kazališta. Nedavno je Tonči Huljić u zagrebačkom Lisinskom uspješno postavio svoj mjuzikl "Pacijenti", a Nenad Ninčević i Goran Karan nakon 10 godina rada, dovršili su svoj mjuzikl čija glavna tema ipak nije Hajduk. Radnja se događa u vrijeme finalne utakmice kupa bivše države, ali - ljubav je glavna tema, kaže koautor mjuzikla Goran Karan. Glavne uloge tumače još Severina, Danijela, Giuliano, Tedi Spalato, Mirela Meić, Stefan Kokoškov i Zorica Bučić. Sve pjesme za ovaj glazbeni projekt su snimljene, a premijera albuma bit će u Splitu uoči ovogodišnjeg Porina. Planirana je i koncertna promocija mjuzikla, u Velikoj dvorani na Gripama, 21. travnja. Već smo poslušali dvije pjesme iz "Bile štorije": "Sta je svit" i "Manta me ljubav", a "Štoriju" ćemo čuti slijedećih dana kada bi trebao biti dovršen spot čiji je redatelj Šibenčanin Željko Petreš uz pomoć Splićanina Tina Bilandžića. Sve kadrove za "Štoriju" snimit će na Peristilu i u krugu od 100 metara. Redatelj Petreš iskazao je izvrsnu suradnju Etnografskog muzeja i ostalih gradskih službi koje su im omogućile uvjete za rad. Premda je bilo hladno, Severina, Danijela i ostale protagonistice ovog mjuzikla, s užitkom su odradile, zajedno s muškim kolegama, obaveze tijekom snimanja. Severina je istakla zadovoljstvo glazbenim dijelom ovog mjuzikla koji je podsjeća na najbolje dane splitskog Festivala. Inače, ona je započela svoju glazbenu karijeru nastupom u dječjem mjuziklu "Frane štrapalo" početkom 1980' kao članica splitskog "Mozaika". Prije 10-tak godina nastupala je u riječkom HNK u mjuziklu "Karolina Riječka", potom u "Glembajevima". Rad na mjuziklu "Bila štorija" podsjeća je na djetinjstvo i njen život u Splitu. U snimanju ovog video spota sudjelovali su i članovi KUD "Jedinstvo" iz Splita. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.