Hrvatski radio

Radio Split

Nacionalna kampanaj "Čitaj mi!"

05.04.2018.

11:58

Autor: Mladen Vuković

Nacionalna kampanaj "Čitaj mi!"

Nacionalna kampanaj "Čitaj mi!"

Foto: - / -

Peti rođendan nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ obilježava se u Splitu od utorka 3. do petka 6. travnja 2018. na dječjim odjelima Gradske knjižnice Marka Marulića Split. Organiziran je bogat program čitanja s brojnim splitskim književnicima, pjesnicima i djecom iz vrtića.

Središnja proslava 5. rođendana održat će se u subotu 7. travnja 2018., u 11.45 u Gradskom kazalištu lutaka Split u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom - Ogranak Split, Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež i Komisijom za čitanje Hrvatskog knjižničarskog društva te Odjelom za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića.

https://www.facebook.com/events/426978654408666/ )

U 11 sati na programu Kazališta je predstava "Som na cilome svitu" prema tekstu Olje Savičević Ivančević i u režiji Renate Carole Gatice. 

Nakon predstave, u 11.45 slijedi naša proslava: čitaju osobe iz javnog života Grada Splita te šalju poruku da je čitanje od najranije dobi odgovornost svih u društvu. Svatko od njih čita jednu pjesmicu iz svoje omiljene slikovnice ili knjige. Čitaju nam:

Ana Pezo, savjetnica pravobraniteljice za djecu, dr. sc. Joško Markić, ispred Hrvatskog pedijatrijskog društva (partner Kampanje) - Ogranak Split, Dragan Lisica, ispred Hrvatskog logopedskog društva (partner Kampanje) - Ogranak SDŽ, Ana i Lucija Zaninović, olimpijske tekvandoistice, Stipe Božić, planinar i putopisac,Vjekoslava Huljić, književnica za djecu i mlade, novinarka Ljubica Vuko, novinarska obitelj Klarić i gosti iznenađenja.

Zapjevat će djeca polaznici početničkog solfeggia Glazbene škole "Josip Hatze". 

Nakon čitanja u Kazalištu, sudionici odlaze na Rivu i na promotivnom štandu dijele slikovnice i balone.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u čitanju i da iz najlipšeg grada na svitu pošaljemo poruku svima o važnosti čitanja djeci od najranije dobi jer samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju - poručuju organizatori.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.