Hrvatski radio

Radio Split

Najbolji tekst "Plodna voda" Marine Vujčić

01.05.2021.

18:35

Autor: Mladen Vuković

Foto Mladen Vuković

Foto Mladen Vuković

Foto: - / -

Festival hrvatske drame Marulićevi dani natječajima za nove dramske tekstove sustavno promiče domaće stvaralaštvo. Najbolje tekstove nagrađuje Ministarstvo kulture nagradom "Marin Držić", što je preporuka za postavljanje nagrađenih tekstova na kazališnu pozornicu.

Zanimljivo je da na oba festivalska natječaja za nove tekstove, pristigle pod zaporkom, prve tri nagrade dijeli šest autorica, a na Malom Maruliću 4 autorice dijele tri nagrade. Ukupno svih deset nagrada ove godine odlazi u ženske ruke, što je prvi slučaj do sada.

Prvu nagradu "Marin Držić" osvojila je Marina VujčićMonika Herceg Dorotea Šušak ravnopravno dijele drugu nagradu, dok je treća nagrada pripala Mariji DejanovićAnji Pletikosa i Nikolini Rafaj.

Na maloj svečanosti u foyeru HNK-a Split dodijeljene su nagrade "Marin Držić", prvu nagradu za tekst "Plodna voda" osvojila je Marina Vujčić, ravnateljica Drame splitskog HNK-a. Poslušajmo razgovor s Marinom!

 

Mali Marulić 2021.

Žiri je pročitao 19 tekstova pristiglih na Natječaj za najbolji dramski tekst za djecu u roku do 11. siječnja 2021. i odlučio nagraditi tri teksta, odnosno četiri autorice!

Najboljim je proglašen tekst BIJELCI autorice Hane Veček kojoj je pripala prva nagrada. Drugu nagradu dijele Maja Katić i Dunja Fajdić, koautorice nagrađenog teksta  SVIJET OKO PUTA, dok je treću nagradu osvojila Luiza Bouharaoua za tekst JAJO I STRAŠNI STRAH.

Nagrade će biti dodijeljene na Festivalu u rujnu ove godine.

Marina Vujčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.