Hrvatski radio

Radio Split

"Natura maris"

01.06.2015.

14:00

Autor: Vesna Relić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prirodu mora, onako kako je u svibnju bila predstavljena Francuzima, u cijelosti će moći pogledati i domaći ljubitelji "lijepe umjetnosti". Izložba će biti otvorena 3. lipnja, u Muzeju grada Splita - Dioklecijanovi podrumi, s početkom u 19,30 sati.

Izložba je nastala u povodu međunarodnog festivala Mora i tradicijske brodogradnje u Vannesu, koji se svake druge godine održava u zaljevu Morbihan, u Bretanji, na obali Atlantika te je tijekom svibnja izložena u galerijskom prostoru Auditorium des Carmes u Vannes.

Iznimna posjećenost i zanimanje publike navele su organiozatora, geleriju Morić da sve to prikažu i u Splitu, hrvatskoj publici i gostima. 

Maritimna baština, neizostavni je dio identiteta hrvatske kulture; posebno primorja, te je stalna inspiracija mnogih umjetnika – more, brodovi, morske vedute, pomorci... Ovom su se izložbom približila različita stvaralaštva više generacija likovnih umjetnika, a to su:Ana Marija Botteri Peruzović, Nives Čičin Šain, Alma Čače, Karin Grenc, Stjepan Ivanišević , Dina Jakšić, Vedran Karadža, Koraljka Kovač, Ljubica Kostović Ljube, Ivan Listeš, Pavo Marčinko, Tea Morić Šitum, Boris Mihovilović Sokol, Matko Mijić, Vladimir Meglić, Željko Mucko, Stipe Nobilo, Hrvoje Marko Peruzović, Ivana Puljić i Frane Šitum.

Izložba će biti otvorena do 15. lipnja 2015. g.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.