Hrvatski radio

Radio Split

16:29 / 14.06.2018.

Autor: RS

Ne damo te, pismo naša - i u Hvaru

Ne damo te, pismo naša - i u Hvaru

Ne damo te, pismo naša - i u Hvaru

Foto: - / -

U obljetničkoj sezoni kada Hvar nizom događanja obilježava 150 godina organiziranoga turizma, Grad Hvar i Turistička zajednica Grada Hvara najavljuju klapski spektakl „Ne damo te, pismo naša“ u nedjelju 17. lipnja od 21 sat na najljepšoj ljetnoj pozornici na Jadranu - hvarskoj Veneradi!

U Hvaru će nastupiti najznačajnija i najpoznatija imena klapske scene: klapa Maslina, klapa Cambi iz Splita, klapa Sinj, Vokalisti Salone, klapa Čiovo te ženske klape Ventula i Dalmatinke, a poseban pečat ovoj večeri bit će i nastup dive dalmatinske pjesme Meri Cetinić, koja ističe: "Za Hvar me veže na tisuće predivnih uspomena, posebice tijekom brojnih nastupa s grupom More. Raduje me što ću ovoga puta na hvarskoj pozornici stajati uz naše ponajbolje klape, u jednom od najljepših gradova na Mediteranu."
 
Projekt "Ne damo te pismo naša" danas je prepoznatljiv ne samo među pjevačima, glazbenicima i ljubiteljima klapske pjesme, nego i izvan Hrvatske, zahvaljujući brojnim stranim gostima koji su prisustvovali koncertima, kao i medijima koji su izvještavali o njima.
 
Ovaj projekt, čiji je cilj očuvanje tradicije i promocija klapske pjesme kao specifičnog segmenta kulturne baštine hrvatskog naroda, ispisao je posebno emotivnu stranicu klapske glazbe koja je došla do srca brojne publike u posljednjih 12 godina.Jedna od najvećih vrijednosti ovoga projekta je sudjelovanje mladih klapskih pjevača koji na taj način nastavljaju „čuvati“ autohtoni dalmatinski izričaj, te kroz svoje djelovanje odgajaju čitave nove generacije štovatelja tradicijske glazbe i klapske pjesme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.