Hrvatski radio

Radio Split

"Nije me strah" najbolja predstava na Malom Maruliću

13.04.2017.

09:27

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu programa svečanog zatvaranja 10. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u Splitu sinoć su dodijeljene nagrade najboljim ostvarenjima. Najbolja predstava u cjelini proglašena je NIJE ME STRAH Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Nagrada za najbolju dramatizaciju pripala je MAJI KATIĆ za predstavu LJUBITI, SAMO LJUBITI zagrebačkoga Teatra Poco Loco, a za režiju KSENIJI ZEC i SAŠI BOŽIĆU za predstavu U ZVIJEZDE Gradskog kazališta lutaka Split.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje ravanopravno dijele: EDI ĆELIĆ za uloge u predstavi NIJE ME STRAH osječkih lutkara te PETAR KONKOJ za ulogu u predstavi U ZVIJEZDE splitskoga GKL-a, dok je ansambl te predstave dobio posebnu nagradu za najbolju glumaču suigru.

Dječji žiri naknadno će proglasiti najbolje predstave kada do kraja godine u Splitu pogleda i tri zagrebačke predstave koje su, zbog financijskih problema, održane u matičnim kazalištima.

Tijekom Festivala, koji se prvi put dakle održao u Zagrebu i u Splitu, održano je ukupno 19 programa pred više od 2000 posjetitelja. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.