Hrvatski radio

Radio Split

Nova knjiga pape Franje "Zdravo Marijo"

09.10.2018.

08:40

Autor: Mladen Vuković

Pap franja i izvršna Verbumova urednica Ljiljana Jurinović

Pap franja i izvršna Verbumova urednica Ljiljana Jurinović

Foto: - / -

Talijansko i hrvatsko izdanje nove Papine knjige "Zdravo Marijo" predstavljeno je 8. listopada u Vatikanskoj filmoteci u organizaciji vatikanskog Tajništva za komunikacije, dan prije istodobnoga objavljivanja u Italiji i Hrvatskoj.

U nazočnosti velikog broja novinara o knjizi su govorili mons. Dario Edoardo Viganò prisjednik vatikanskoga Tajništva za komunikacije, Vincenzo Morgante direktor TV2000, Manuela Galbiati urednica publicistike u nakladnoj kući Rizzoli, koja je uz Vatikansku izdavačku kuću suizdavač talijanskog izdanja, te don Marco Pozza poznati teolog i zatvorski kapelan u Padovi na čijem se razgovoru s papom Franjom i temelji knjiga Zdravo Marijo.

Tumačeći redak po redak molitvu Zdravo Marijo papa Franjo govori o Marijinu otajstvu i jednostavnosti svakodnevnog života: „Marija je normalnost, ona je žena koju svaka žena na ovomu svijetu može nasljedovati.“ Upravo žena i njezina uloga središte je Papina promišljanja, a u drugomu dijelu knjige Zdravo Marijo ulazi u zatvor, kao znak i sredstvo obraćenja i utjehe, posvjedočenih dirljivom ispovijesti obraćenja jednog zatvorenika osuđenog zbog ubojstva, koja je također sastavni dio ove knjige.

Nova četvrta knjiga pape Franje se od ponedjeljka 9. listopada nalazi i u hrvatskim knjižarama te će biti izložena i na Frankfurtskom sajmu knjiga koji počinje 10. listopada, najavio je direktor Verbuma Miro Radalj:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.