Hrvatski radio

Radio Split

Novogodišnja foto izložba "Kultura u fokusu"

31.12.2020.

07:45

Autor: RS

Novogodišnja foto izložba "Kultura u fokusu"

Novogodišnja foto izložba "Kultura u fokusu"

Foto: - / -

Tradicionalna Novogodišnja izložba u Fotoklubu Split, koja je ujedno i prvi kulturni događaju Republici Hrvatskoj i šire u 2021. godini, ove godine neće biti otvorena na Novu godinu iza ponoći, kao inače, nego će otvorenje izložbe biti 1. 1. 2021. godine u 12 sati.

Ove godine čast izlaganja na novogodišnjoj izložbi pripala je pobjednicima velikog natječaja ''Kultura u fokusu''.
Projekt KULTURA U FOKUSU petu se godinu zaredom realizira kroz međunarodni fotografski natječaj na platformi mediapitch.com, a od ove godine aktualizira i popularizira na stranici kulturaufokusu.com.

Realizacija ovogodišnje Kulture u fokusu ostat će upamćena i zbog pandemije korona virusom. Stoga, simbolično i pomalo u inat, na sam kraj 2020. odnosno s prvim danom Nove 2021. godine, otvara se fizička izložba ''Kultura u fokusu'' u Galeriji fotografija Fotokluba Split.

Izložba donosi pobjedničku seriju te fotografije dobitnika nagrada po kategorijama natječaja – Milana Šabića, Davora Puklaveca, Krunoslava Večenaja, Stipe Suraća, Zoee Šarlije, Dinka Neskusila. 

Na natječaj ''Kultura u fokusu'' pristiglo je 1438 fotografija, a stručni žiri izabrao je 100 najuspješnijih radova koji su vidljivi u različitim digitalnim inačicama virtualne šetnje  po Sveučilištu Sjever a dostupni na stranici kulturaufokusu.com te u konačnici na sam početak nove godine i u realnom prostoru u Fotokluba Split što je ujedno prilika za novi početak i otvaranje šestog po redu natječaja koji se ove godine se odvija pod geslom:
KORONA U KULTURI: KULTURA U FOKUSU 20:21


Izložba ostaje otvorena do 11. 1. 2021. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.