Hrvatski radio

Radio Split

O trogirskoj i kliškoj heraldičkoj baštini

04.03.2019.

16:58

Autor: Mladen Vuković

O trogirskoj i kliškoj heraldičkoj baštini

O trogirskoj i kliškoj heraldičkoj baštini

Foto: - / -

Hrvatski plemićki zbor – splitski ogranak i Udruga studenata povijesti “Toma Arhiđakon” – ISHA Split pozivaju na predavanje ravnateljice Hrvatskog pomorskog muzeja Split dr. sc. Danke Radić o temi “Trogirska heraldika od XII. do XX. stoljeća”,

u utorak, 5. ožujka 2019. u 18:00 h u prostorije Filozofskog Fakulteta u Splitu, Poljička cesta 35 (bivša zgrada Brodomerkura), dvorana P3, uz uvodno izlaganje člana Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva Mate Božića pod naslovom “Heraldika gospodara kliške tvrđave kroz povijest te kliških, senjskih i žumberačkih uskočkih obitelji”.

Dr. sc. Danka Radić rođena je u Trogiru 15. ožujka 1957. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru 1993. godine, i stekla diplomu profesora engleskog jezika i književnosti te diplomiranog povjesničara. Prethodno je završila i Višu ekonomsku školu (1979.) te stekla zvanje ekonomist (turistički smjer). Godine 2015. doktorirala je na znanstvenom studiju Povijest hrvatskog pomorstva na Filozofskom fakultetu u Zadru i stekla zvanje doktorice znanosti. Dr. sc. Danka Radić bila je viša kustosica Muzeja grada Trogira, a od početka 2016. ravnateljica je Hrvatskog pomorskog muzeja Split.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.