Hrvatski radio

Radio Split

Obiteljska izložba u Grohotama

08.08.2019.

13:23

Autor: Miranda Hrabar

Obiteljska izložba u Grohotama

Obiteljska izložba u Grohotama

Foto: - / -

Iako se u nazivu izložbe "Generacijski slijed kreativnosti" naslućuje misao vodilja postava, jedna od troje umjetnika, Jadranka Kalebić, naglašava kako bi njezin podnaslov mogao biti i "Festival obitelji". Naime, u Bratskoj kući u Grohotama na Šolti, u organizaciji Gradske Knjižnice Marka Marulića

- knjižnice Grohote, večeras će (8. 8. 2019.) u 20 sati biti otvorena likovna izložba koja sažima poruku ljubavi, bliskosti, zajedništva i podrške - obitelji!

Splitska odvjetnica Jadranka Kalebić, koja sa svojim suprugom Igorom već 15 godina živi na relaciji Nečujam-Split-Nečujam, ulogu bake ističe kao najvažniju u životu. Obitelj smatra središtem univerzuma iz kojeg se mora širiti zajedništvo, sreća i sigurnost. Snažna želja za slanjem poruke o važnosti njegovanja obitelji i svih vrijednosti koje iz nje izviru, Jadranka je "iskoristila" talente svojih unuka i odlučila im ispričati priču o ljubavi - kroz umjetnost.

U Bratskoj kući, baka i dvoje unučadi večeras imaju zajedničku izložbu, što je Mirandi Hrabar bio dobar povod za razgovor s Jadrankom Kalebić:

GENERACIJSKI SLIJED KREATIVNOSTI

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.