Hrvatski radio

Radio Split

Ocrtani zidovi u pothodniku na Skalicama

02.09.2018.

16:09

Autor: RS

Ocrtani zidovi u pothodniku na Skalicama

Ocrtani zidovi u pothodniku na Skalicama

Foto: - / -

Pothodnik na Skalicama danas je najšarenije i najkreativnije mjesto u gradu. Polaznice i polaznici graffiti škole od jutros svoje stečeno znanje i umijeće iz radionice, uz pomoć mentora, uspješno pretvaraju u graffite.

Za trud i entuzijazam dobili su veliki palac gore od mentora, roditelja i samog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.
Cijeli protekli tjedan djeca su pohađala školu u Beton kinu gdje su se uz teoretski dio na kojem su učili o povijesti graffita i splitske graffiti scene, razlikovanju nelegalnog crtanja – šaranja i graffita, upoznali se i s alatima te u praktičnom dijelu savladala tehnike upotrebe markera i spreja.
Škola graffita prvi je dio ovogodišnje manifestacije 'xSTaticJAM - Graffiti okupljanje' u organizaciji Grada Splita. Kreativno-zabavni dio okupljanja nastavit će se na Turskoj kuli idući vikend kada će domaći i inozemni grafiteri oslikavati samostojeće drvene panele. Tako će se atraktivna lokacija pretvoriti u jedinstvenu kreativnu radionicu i izložbu na otvorenom. Građani i posjetitelji moći će pratiti cijeli proces nastajanja crteža i uživati u druženju uz glazbu, hranu i piće.
Za završetak okupljanja, umjetnici će od 13. do 16. rujna 2018. ocrtavati javnu površinu, dva zida na istočnom ulazu u grad čime će Split dobiti još jedan prepoznatljiv pečat i estetski dodatak njegovoj prirodnoj i urbanoj ljepoti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.