Hrvatski radio

Radio Split

Okusi i zvuci tradicije u kući Parać

11.06.2019.

08:28

Autor: Mladen Vuković

Okusi i zvuci tradicije u kući Parać

Okusi i zvuci tradicije u kući Parać

Foto: - / -

U organizaciji Turističke zajednice Grada Solina, u subotu 15. lipnja 2019. u 20 sati u Kući Parać na arheološkom lokalitetu Salona, Solin, u suradnji s udrugom Solinjani održat će se manifestacija “Okusi i zvuci tradicije”,

koja ima za cilj predstaviti našu tradiciju kroz gastronomiju i nastupe naših klapa kao i upoznati goste sa sadržajima kuće Parać.

U gastronomskom djelu programa udruga Solinjani će pripremiti tripice te uštipke s komina kuće Parać dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti klapa Tamarin iz Vranjica te klapa KUD-a Salona kao i Solinski bubamarci.

Tradicijska kuća Parać smještena na antičkom amfiteatru, sagrađena je 1863. godine od kamena salonitanskog amfiteatra, a u kući Parać posjetitelji mogu razgledati arheološku i etno zbirku smještenu na katu kuće, dok se u prizemlju izvode brojne zanimljive radionice poput izrade antičkog posuđa, nakita, potom mozaika i antičkih novčića, te se može razgledati i stari komin. Zanimljivi proizvodi kuće Parać su i rimske rođendanske radionice, a samo dvorište kuće je pogodna lokacija za brojna događanja, domjenke i posebne prigode.

Ulaz je slobodan. U slučaju kiše manifestacija će se održati u drugom terminu o kojem ćete biti na vrijeme obaviješteni.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.