Hrvatski radio

Radio Split

Olimpijada kulture u Kaštelama

26.11.2021.

09:56

Autor: Mladen Vuković

Olimpijada kulture u Kaštelama

Olimpijada kulture u Kaštelama

Foto: - / -

Kaštelanski klaster za održivi razvoj ZORA nastavlja projekt OLIMPIJADA KULTURE KAŠTELA 2021 koji ima cilj razvijati kreativne i kulturne industrije. Olimpijada kulture počinje u petak 26. studenog u 18 sati u Dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću otvorenjem izložbe likovnih radova ˝Obilje sunca˝.

Projektom koji traje do 11. veljače 2022. će se osloboditi mogućnosti za kreativce amatere ali i kreativce profesionalce kako bi mogli predstaviti svoje kreativnosti i kreativne radove. Za ovu prigodu odlučili smo osigurati prostore u Kreativnoj Ulici kao i opremu za te prostore koje će odabrani prijavitelji moći koristiti za svoja predstavljanja - kažu organizatori.

Ciljevi Projekta

  1. Povećati broj kulturnih sadržaja

  2. Potaknuti nove obrtno-trgovačke sadržaje

  3. Uključiti lokalnu zajednicu za osmišljavanje sadržaja

  4. Identificirati potencijale baštine

  5. Podizati svijesti javnosti o važnosti razvoja i revitalizacije i potrebi uključivanja u procese.

Prvo predstavljanja Razvojne ideje KREATIVNA ULICA-ULICA KAŠTELANSKOG CRLJENKA dogodilo se prije nekoliko godina. Prvih godina priređivali smo KREATIVNO PROLJEĆE U KREATIVNOJ ULICI a od ove godine radimo i OLIMPIJADU KULTURE KAŠTELA i provodimo 2021 GODINU KAŠTELANSKOG CRLJENKA. Sada nam je namjera pokrenuti oblikovanje modela razvoja (gospodarskog i društvenog) te revitalizacije prostora u KREATIVNOJ ULICI.

Program je u privitku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.