Hrvatski radio

Radio Split

Otvoreni Dani kršćanske kulture

17.03.2018.

12:48

Autor: Mladen Vuković

Nadbiskup Marin Barišić

Nadbiskup Marin Barišić

Foto: - / -

U Splitu su danas otvoreni tradicijski korizmeni međunarodni 14. Dani kršćanske kulture. Potrajat će 11 dana, a u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku, te ostalim mjestima u tri biskupije okupit će više od tisuću sudionika.

Otvorenjem izložbe sakralnih radova Krune Bošnjaka i Vladimira Meglića, pobjednika bienalnog Salona sakralne umjetnosti "Ivo Dulčić", u Akademijinoj palači u Splitu svečano su otvoreni 14. Dani kršćanske kulture, koji će se sa šezdeseatak raznolikih kulturnih programa u sljedećih 11 dana događati u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku, s više od tisuću sudionika – kaže direktor Dana kršćanske kulture i nakladničke kuće Verbum Miro Radalj.

Ovi su nam dani potrebni kao nova dioptrija koja će baciti pogled na humano društvo i izvući sve nas iz sebičnosti - kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić otvarajući ovu tradicijsku korizmenu manifestaciju.

Dani kršćanske kulture svjedoče da imamo i pozitivnih priča, donose Uskrsno svjetlo i bilo bi dobro da se događanju u cijeloj Hrvatskoj - kazao je župan Blaženko Boban, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara naglasio da se kršćanstvo živi, dajući novi identitet čovjeka na hrvatskom jugu.

Dani kršćanske kulture završit će na međunarodni dan kazališta, 27. ožujka kada će nagrada Andrija Buvina za doprinos kršćanskoj kulturi biti uručena teatrologinji Sanji Nikčević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.