Hrvatski radio

Radio Split

Otvorenje geološko-paleontološke multimedijalne izložbe

19.09.2022.

20:09

Autor: HRT Radio Split

Pozivnica

Pozivnica

Foto: Prirodoslovni muzej / Prirodoslovni muzej Split

U Prirodoslovnom muzeju u Splitu otvorenje paleontološke izložbe iz fundusa tog muzeja bit će u srijedu, 21. rujna u 12:00 sati.

Nakon više od 30 godina od zatvaranja stalnog muzejskog postava u zgradi na Marjanu, Prirodoslovni muzej prvi put realizira jednu geološko-paleontološku izložbu. Riječ je o paleontološkoj multimedijskoj izložbi Oblici kroz vrijeme – fosilna fauna kojom se daje kratki prikaz bogate fosilne faune iz fundusa Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta. Za izložbu je napravljen odabir najreprezentativnijih primjeraka počevši od onih najjednostavnijih beskralježnjaka (krednjaci, koralji, školjkaši, puževi, glavonošci - nautilidi i amoniti, itd.), preko riba i gmazova, pa sve do sisavaca kao evolucijski najmlađe skupine životinja.

Ujedno, ovom izložbom pruža se uvid u lokalitete s područja Dalmacije obuhvaćajući otoke, priobalje i Dalmatinsku zagoru, ali i lokalitete šireg područja na kojima je fosilni materijal prikupljen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.