Hrvatski radio

Radio Split

Ove subote u Domu mladih Split predstava TRANSFORMERI

19.05.2022.

17:58

Autor: Denis Šabić-Dom mladih Split

Natalija Borjan

Natalija Borjan

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Predstava Transformeri polazi od ideje transformativnoga tijela nalazeći vokabular kojim se na razini tjelesne ekspresije, uključujući pokret, mimiku i glas, uspostavlja komunikacija između dvaju entiteta.

Natalija Borjan

Natalija Borjan

Foto: Denis Šabić / HRT Radio Split

Transformativno tijelo jest tijelo u stalnoj mijeni koje se mijenja vođeno unutarnjim impulsima, ali i potaknuto podražajima izvana, svojim mijenama utječući i na promjenu okoline, prostora i drugih tijela koja se u njegovoj blizini zatječu. U duetu Transformeri istražuje se kako dva tijela, dva ne do kraja definirana entiteta, tijekom susreta preobražavaju jedno drugo, ostaju li transformacijski procesi zasebni ili su zbog međudjelovanja nužno dijeljeni, zrcale li se pojedinačni entiteti jedno u drugome ili se susretom promijenjeni međusobno udaljavaju. Možemo li se doista do kraja pojmiti? Kako tijelom i osjetilnošću razumijevati potrebe i htijenja drugoga tijela? Može li se tijelom komunicirati ono što jeziku izmiče?  O programu u nastavku nam govori Natalija Borjan Inetervju-Natalija Borjan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.