Hrvatski radio

Radio Split

Peta knjiga stihova don Matka Džaje

20.02.2018.

14:25

Autor: Mladen Vuković

Don Matko Džaja

Don Matko Džaja

Foto: - / -

Svećenik don Matko Džaja, imotskih korijena, već sedam godina je župnik Župe svetog Roka u Splitu, a ovih je dana objavio i predstavio javnosti svoju novu petu zbirku stihova naslovljenu "Danas ću ti reći", u izdanju splitske "Crkve u svijetu".

Matko Džaja rođen je 27. ožujka 1964. u Medovu Docu. Objavio je niz  tekstova u više časopisa te četiri zbirke pjesama - Kiša svjetlosti, Tebi u susret, U očima te vidim, Srcem prebirući.

"Zbirka pjesama Danas ću Ti reći meni je rekla puno. I to ne samo meni." - ističe u predgovoru fra Žarko Relota.

"Danas ću Ti reći" zbirka je iznimne poezije duhovnog nadahnuća koja se u nekim stihovima penje do mističnih visina. Hvala autoru što je svoja duhovna iskustva vjernika, svećenika i molitelja pretočio u riječi, u pjesme koje su poput zvijezda vodilja koje žele obasjati put putniku, namjerniku i hodočasniku, prema istinskom Domu i Domovini, prema Isusu Kristu." - zaključuje svoj pogovor knjizi prof. dr. don Mladen Parlov.

Dio knjige je pisan i na zavičajnoj ikavici, a veći dio je duhovno pjesništvo, kaže don Matko Džaja, koji o poeziji o svojim poetskim svagdašnjim zapisima kaže:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.