Hrvatski radio

Radio Split

Počeli 30. Marulićevi dani, prvi put u listopadu

19.10.2020.

11:31

Autor: Mladen Vuković

Počeli 30. Marulićevi dani, prvi put u listopadu

Počeli 30. Marulićevi dani, prvi put u listopadu

Foto: - / -

U ponedjeljak, 19. listopada 2020. izvedbom predstave "Memoria civitatis / Sjećanja gradova" (autor Gyarmati Kata), u režiji Edvina Liverića te u produkciji HKD-a na Sušaku i Studija K Szinhaz iz Budimpešte, u Gradskom kazalištu lutaka Split u 20 sati počinju 30. Marulićevi dani

- Festival hrvatske drame koji se, umjesto u travnju, zbog pandemije prvi put održava u listopadu. Jubilarni festival posvećen je njegovu utemeljitelju Radi Perkoviću.

No od odabranih 13 predstava, splitska publika će vidjeti samo jedanaest jer je zbog financijskih teškoća Dubrovačko kazalište Marina Držića odustalo od nastupa na Festivalu, a također zbog troškova, zagrebački HNK-a je svoju predstavu "Tri sestre" odigrao 12. listopada u Zagrebu. Ostale predstave bit će odigrane u splitskom HNK-u, GKM- i GKL-u od ponedjeljka 19. listopada do ponedjeljka 26. listopada, kada će biti proglašeni pobjednici, ali ove godine bez nagrade publike za najbolju predstavu – kaže intendant HNK-a Split Srećko Šestan.

O izabranim predstavama govori nam ovogodišnja izbornica Gordana Ostović, a o popratnom programu Festivala producent Jasen Boko. 

Srećko Šestan

Gordana Ostović

Jasen Boko

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.