Hrvatski radio

Radio Split

Počinju Dani kaštelanskog kazališta

29.08.2018.

08:14

Autor: Mladen Vuković

Počinju Dani kaštelanskog kazališta

Počinju Dani kaštelanskog kazališta

Foto: - / -

Ovog vikenda, u subotu 1. rujna 2018. u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću s početkom u 18 sati počinju 8. Dani Kaštelanskog kazališta koji će trajati do 30. rujna. Prvog dana je radionica o japanskom kazalištu te monodrama "Smeće" u izvedbi Ive Krešića.

Manifestacija je to koja njeguje dramski profesionalni i amaterski izričaj. Uz brojne goste iz svih dijelova Lijepe naše, gostuju glumci iz Mostara i Crne Gore... Uz brojne predstave, i ove godine priređuju se radionice za najmlađe i one malo starije.

Dani se otvaraju 1. 9. u 18 sati radionicom Kamishibai Rome Tomašević. Riječ je o japanskom teatru i načinu kako nekome ispričati priču kroz slike koje je dijete samo osmislilo. U 20h slijedi monodrama mostarskog glumca Ive Krešića „Smeće“, a u režiji Maria Kovača nastala na stvarnim događajima iz glumčeva života.

U nedjelju 2. 9. je premijera nove predstave Kaštelanskog kazališta „Krijesnica“. U 17h Kristina Uvodić vodi likovnu radionicu za djecu „Pronađi put“ koja je također nastala po motivima „Krijesnice“. U 18h se upoznajemo s autoricom slikovnice „Krijesnica koja se zove baš kao i ti“ - Nataše Jukić će predstaviti svoj dosadašnji rad. U 19h je premijera predstave „Krijesnica“ čiju režiju, dramaturgiju i glazbu potpisuje Siniša Novković, glumac GKM-a Split koji iza sebe ima već niz glumačkih, ali i režijskih ostvarenja. U predstavi sudjeluju glumci Kaštelanskog kazališta. Igrokaz je namijenjen najmlađima, ali i odraslima koji još čuvaju dijete u sebi.

Ostale informacije možete pronaći na fb stranici https://www.facebook.com/kastelansko.kazaliste/

na kojoj će se cijeli tjedan odvijati i nagradne igre sponzora koji su doprinijeli rastu Kaštelanskog kazališta. Cijena ulaznice za dramski program je 20 kn, za igrokaze 10 kn, dok su radionice besplatne. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.