Hrvatski radio

Radio Split

Počinju programi Splitskog krnjevala

19.02.2019.

12:32

Autor: Zrinka Bilandžić

Počinju programi Splitskog krnjevala

Počinju programi Splitskog krnjevala

Foto: - / -

Počinju programi ovogodišnjega Splitskog karnevala. Među brojnim programima, Etnografski muzej priređuje izložbu "Splitski krnjevali" uz predstavljanje istoimene knjige iz pera Gorana Borčića, o kojoj će govoriti Joško Belamarić i Silvio Braica u četvrtak, 21. veljače u 11 sati.

O splitskim krnjavalima predavanje će u Etnografskom muzeju u Splitu posebno održati umirovljeni kustos Muzej grada Splita Goran Borčić u ponedjeljak 25. veljače u 12 sati, a njegova će opsežna knjiga s 400 stranica biti predstavljena i u Muzeju Mimara u Zagrebu 5. ožujka u 13 sati.

Predstavljen je i gradski program Splitskog krnjevala. U subotu na Pjaci je predaja ključeva grada krnjevalskim mladencima, a program završava na pokladni utorak, 5. ožujka, koncertom TBF-a, čitanjem šentence i paljenjem Krnje u Đardinu. I ove godine krnjeval kreativno potpisuju Cukuni, u suradnji sa Splitskim studiom plesa, ekipom iz Čarobnih animatora i Turističkom zajednicom.

O posebnostima ovogodišnjeg izdanja Splitskog krnjevala u prilogu Zrinke Bilandžić...

Splitski krnjeval

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.