Hrvatski radio

Radio Split

Predavanje Ive Babića "Rasponi Jadrana"

22.09.2018.

22:21

Autor: MV

Predavanje Ive Babića "Rasponi Jadrana"

Predavanje Ive Babića "Rasponi Jadrana"

Foto: - / -

U povodu Mediteranskog dana obale, Hrvatski pomorski muzej Split organizira predavanje "Rasponi Jadrana" prof. dr. sc. Ive Babića, koje će biti održano 26. rujna 2018. (srijeda) u 19 sati u Hrvatskom pomorskom muzeju u Tvrđavi Gripe, Glagoljaša 18.

Rasponi Jadrana - ekološka komponenta održivog razvoja. Prečesto razmišljamo isključivo o onome što će nam donijeti kratkoročne ekonomske koristi ne vodeći računa kako će se naše djelovanje dugoročno odraziti na okoliš. Isti je pristup i kad je u pitanju turizam, morski prijevoz ili nekontrolirano širenje ribogojilišta.  
Projekt eksploatacije ugljikovodika u Jadranu samo je jedan u nizu loših primjera koji govori o nedovoljnoj brizi i neodgovornosti za okoliš. Ne možemo, naravno biti protiv ekonomskog razvoja jer nam o njemu ovisi egzistencija, ali moramo odlučnije preuzimati odgovornost za moguće posljedice na prirodu, odnosno more. Izgubimo li prirodu, izgubimo li Jadran u svoj njegovoj ljepoti, izgubit ćemo i dio svoje kulture, dio svoga identiteta - poručuju iz Hrvatskoga pomoreskog muzeja Split.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.