Hrvatski radio

Radio Split

Predavanje Nikole Horvata o pješačenju Amerikom

02.11.2017.

09:11

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon ovogodišnjeg izdanja Mosor Film Festivala na kojem je sudjelovao sa svojim filmom „Tesla – Year of the beginning“ u Split opet dolazi Nikola Horvat, prvi Hrvat koji je propješačio Pacific Crest Trail.

Trebalo mu je 163 dana kako bi prehodao 2659 milja po nepristupačnim prostranstvima, uz borbu s vremenskim uvjetima, iscrpljenošću i divljim životinjama, a sad će nam slikom i riječju detalje prenijeti sam junak ove zadivljujuće pustolovine.
Uz priče o svojoj avanturi predstavit će nam i svoju 'crowdfunding' kampanju za knjigu 'Barinški epitaf' u kojoj detaljno opisuje svoje putovanje Američkim zapadom.
Također će nam štogod reći o svom projektu Croatia long distance trail, tj. pokušaju da cijelu Hrvatsku poveže s jednom dugom pješačkom stazom.
Predavanje će se održati u petak 3. studenog 2017. u društvenim prostorijama HPD Mosor (Sinovčićeva 2) s početkom u 18 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.